DyslexiJuristen
DyslexiJuristen
Jennie Kaisdotter

VI VANN!

Igår kom domen vi väntat på så länge, min klient ännu längre, sen den 7 januari 2017. Då hon blev frånhänt sin bil och den påträffades senare av polis totalförstörd.

Försäkringsbolaget beslutade att de inte ville ersätta min klient för hennes skada och vi begärde att beslutet skulle omprövas, dock stod försäkringsgivarens inställning fast. Och min huvudman tvingades att gå till domstol.

Tingsrätten fann att min huvudman hade rätt till ersättning och vi vann då fullt bifall, dock överklagade försäkringsgivaren och Hovrätten meddelade prövningstillstånd och en ny förhandling hölls i Hovrätten. Jag var då lite mer orolig, eftersom Hovrätten vanligtvis inte meddelar prövningstillstånd om dom inte ämnar att ändra något som tingsrätten beslutat om.

Igår kom domen och vi VANN igen! Fullt bifall igen. Så himla skönt och mycket riktigt hade Hovrätten ändrat en (1) omständighet från tingsrättens bedömning.

Tingsrätten ansåg att min klient och hennes särbo hade en sambesittning över bilen, trots att bilen endast var min klients. Denna bedömning invände vi emot i Hovrätten och Hovrätten fann likt oss, att min klient ska anses ha ensam besittning över bilen.

Innan för dörren H, hölls förhandlingen i Hovrätten.


Imorgon väntas ytterligare en dom från tingsrätten, så en mycket spännande vecka! Håll tummarna!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229