DyslexiJuristen
DyslexiJuristen
Jennie Kaisdotter

Så orättvist✍🏻

Åhhh 😫

Nu hände det precis...

När jag skulle skriva första meningen.

Kommer inte på ordet.

Jag vet vad jag vill säga men hittar inte alls ordet. Då försöker min hjärna på högvarv hitta liknande ord som kan kanske passa lika bra. Men nu har jag gett mig fan på att jag ska hitta det.

Kanske kommer medans jag skriver, kanske imorgon vi får se.

Men jag såg precis att jag fått världens finaste kommentar på mitt keep on walking inlägg, att jag är en förebild. Blev helt rörd. 🙏🏻💞

Då slog det mig hur orättvist det är. Eller ja, just den tanken har kanske slagit mig 17 miljoner gånger under åren som gått. Men oftast så lever man ju utifrån sig själv och sina egna premisser. För mig är det fortfarande svårt att förstå att andra inte behöver läsa en text om och om och om och om igen för att få läsförståelsen. Det är ju det normala för mig, så nånstans tänker jag att alla skriver och läser så som jag gör.

Men särskilt i skolan där alla ska göra samma uppgifter, märker man vilken otrolig skillnad det är och hur jävla orättvist det faktiskt är.

Det var lätt att känna sig mindre intelligent där i skolan. Skulle inte säga dum, men detta medlidande får mig än idag att börja koka inombords och då kommer tankarna på orättvist det är.

Vi föds med våra olika FÖRUTSÄTTNINGAR, där har vi ordet!
Skam den som ger sig.
Men det var egentligen så jag tänkte börja detta inlägg. Det viktigaste är vad vi gör med dessa förutsättningar. Att vi inte låter dom begränsa oss, att vi tror på oss själva, att vi sätter målsättningen högt. Spelar ingen roll att andra tvivlar, det räcker att en person kan och vet att det går och det är du själv.

#kämpa
#orättvist
#förutsättningar
#dyslexi
👊🏻

Gillar

Kommentarer