DyslexiJuristen
DyslexiJuristen
Jennie Kaisdotter

Lite gnäll👊🏻

På klientens villkor. Vårt ledord.

Men hur långt sträcker sig det egentligen?

I veckan hade jag en klients kompis som ville tycka till angående ett yttrande. För min del är det absolut inga problem, snarare älskar jag att diskutera och argumentera alla möjliga vägar.

Varför jag reagerar nu är över tiden som kompisen önskar diskutera. Sent en vardagskväll. Just då var jag upptagen med ett annat ärende, vilket jag skrev till kompisen och hänvisade till e-post alternativt sms, men kompisen insisterade och menade på att samtalet endast skulle ta 2 minuter.

Då jag inte kunde avbryta det jag höll på med, så blev det inget samtal. Men kompisen skickade sms samt vi hade även telefonkontakt på morgonen därpå. Att vi arbetar efter klientens villkor, är en sak, dock finns vi här med vår kunskap att se möjligheterna rent juridiskt. Men när, som i detta fall, kompisen har åsikter om hur processen ska styras tar detta en massa onödig tid. Som ni förstår så höll jag inte med kompisen om hans procsstaktik. Efter några timmar kom även ett sms om att även kompisen höll med mig.

Kompisens agerande här (förstår att han endast vill väl), det vill jag med, så där är vi överens. Mitt problem med denna situation är att jag någonstans vill ta det där samtalet kl 23, men vet att jag måste också avgränsa. Man kan inte vara tillgänglig dygnet runt. Jag förstår ju det, iaf till en stor del. Men jag kunde inte lägga mig med gott samvete den kvällen.

Ett annat problemet blir att det blir en massa förvirring som jag sedan måste lugna min klient. Och då jag gillar när man är tidseffektiv, så hamnar detta i kategorin ”onödigt”.

Älskar att mitt arbete inte är 8-17, utan alltid med mig var jag än är. Men ibland är det svårt att avgränsa sig när man vill så mycket.

Denna veckan blir till mestadels kontorsarbete. Älskar även dessa veckor. Ingen förhandling inbokad (än) och jag har inga deadlines (än), vilket är skönt ibland. En stor del av mitt arbete handlar om förberedelse och jag kan inte understryka hur viktigt det är att hålla allt i ordning och alltid ligga ett steg före👊🏻⚖️👩🏻‍⚖️

#egenföretagare
#entreprenör
#arbetstid
#förberedelse
#lovewhatyoudo
#snartnyvecka!!

Gillar

Kommentarer