DyslexiJuristen
DyslexiJuristen
Jennie Kaisdotter

Lämplighets prövning⚖️ Del I

I sin hemförsäkring så har man ett rättsskyddssmoment som vi som ombud kan ansöka om. Får man rättsskyddet beviljat står försäkringsbolaget 75-80 % av ombudskostnaderna som kan uppstå vid en tvist i domstol, vilken är en stor trygghet att ha i ryggen när man prövar sin rätt.

Ibland när ombud ansöker så efterfrågar försäkringsbolagen ens lämplighet som ombud (vilket jag tycker är helt riktigt) dock kan detta moment göra att tidsaspekten dras ut.

När försäkringsbolagen efterfrågar detta intyg får man ansöka genom att genomgå en lämplighetsprövning hos Svensk Försäkrings Nämnder. Kallas POL (Prövning av Ombuds Lämplighet)

Igår fick jag en sådan förfrågan, trots att jag har flertalet beviljade rättsskyddsansökningar hos det försäkringsbolaget, dock var det nog en ny handläggare för jag kände inte alls igen namnet.

Nu fick jag ett sådant pol-intyg just i en vårdnadstvist i slutet av förra året, så jag bifogade den till försäkringsbolaget och hoppas att de anser att det räcker. Vi får se, håll tummarna🙏🏻

#lawyerlife
#entreprenör
#juristbyrå
#juridik
#lämplig
#ombud

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229