DyslexiJuristen
DyslexiJuristen
Jennie Kaisdotter

Får jag bestämma över dig?

Igår hade vi minijul/julfest/födelsedagsfirande för min far och faster, supermysigt (förutom att jag har så ont i bihålorna att jag knappt kunde köra hem.. men men bara att kämpa emot, så idag blir det VILA hela dagen. Äta gott, och serier <3

Jag hade en diskussion med min fasters man. Han har hela sitt liv drivit företag och haft ledande positioner inom diverse företag, och igår diskuterade vi företagsledning. Alla vill såklart kunna styra sin egen tid och sina egna arbetsuppgifter men det är bara ett fåtal människor som har det drivet, målinriktningen och det engagemanget som det faktiskt krävs. De allra flesta människor verkar tycka (detta är bara våra teori) att pressen blir för stor och att prestationsångesten tar över och det blir pannkaka av allt och ingetingen blir gjort och att det faktiskt är lite skönt att någon annan fattar besluten och styr.

Själv har jag hört vid ett flertalet tillfällen, (senast i fredags av en kollega) att jag ska bestämma allt, att det blir bäst då. Jag blev lite fundersam eftersom jag hela tiden i ALLA beslut som tas ALLTID vill ha deras åsikter, men nu ber dom mig bestämma, trots att vi ska ha en så kallad platt organisation, och ingen hierarki.

Jag tror personligen att man ska ha lösa tyglar och att man utvecklas bäst på så vis, men ändå att företaget har tydliga ramar och riktlinjer om hur vi sköter vårt arbete, fast jag kanske har fel? Kanske borde jag testa, att inte bara vara min egen bossbabe utan faktiskt ta min roll som grundare och delägare på ett litet annorlunda sätt, på bossboss-sättet.


#entreprenör

#egenföretagare

#ledning 

#bestämma

#chef

#juridik 

#tankar 


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229